Kinesisk porcelæn

I en plyndret fundamentsgrøft er der fundet importeret kinesisk porcelæn. Der er tale om en ret velkendt type, der kaldes Batavia, der er karakteriseret ved, at store dele af korpus på koppen eller skålen har en smuk brun underglasur og på indersiden tillige ofte dekoration i blå underglasur. Typen kendes også som capuciner-brunt eller Café au lait. Porcelænstypen er opkaldt efter byen Batavia (nuværende Jakarta i Indonesien), en af de vigtigste udskibningsbyer for kinesisk porcelæn, hvilket dog ikke betyder at alt batavia-porcelæn er importeret via denne by. Fra starten af 1700-tallet og århundredet ud importeres disse smukke kopper i stor stil og de findes ret ofte i Århus såvel som i andre danske byer.

Importeret kinesisk kop, såkaldt batavia-porcelæn. Importeres i stor stil i Qing-dynastiet under kejserne Kangxi (1662-1722), Yongzheng (1723-1735) og Qianlong (1736-1795).

Importeret kinesisk kop, såkaldt batavia-porcelæn. Importeres til Europa i stor stil i Qing-dynastiet (1644-1912) under kejserne Kangxi (1662-1722), Yongzheng (1723-1735) og Qianlong (1736-1795).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: